top of page
pexels-daria-shevtsova-1054974_edited.jpg

Hoe zou het zijn als de kerk een beweging werd? Waar iedereen betrokken is en zijn eigen gaven inzet? Waar mensen met passie God zoeken? Waar mannen en vrouwen kwetsbaar hun tekorten en zonden op tafel durven te leggen? En waar we uit onze christelijke bubbel stappen en actief betrokken worden bij de missie van Jezus! Door een helpende hand uit te steken. Door er te zijn voor onze buurt. Door samen mensen uit te nodigen die in deze kleine groepen Jezus kunnen ontmoeten. En waar we elkaar samen discipelen. Vooral die mensen, die net tot geloof gekomen zijn. Een plek waar we op elkaars schouders mogen staan. Waar we ons aan elkaar optrekken. En waar we positief ons inzetten om de kerk van Jezus opgebouwd te zien worden.  Een plaats waar we dromen van wat Jezus door ons heen kan doen. Een plek waar zijn leven en liefde stroomt. Een groep waar we door onze gebrokenheid heen de glorie van God zien schijnen.

 

Wat als dit nu eens Gods droom van zijn kerk is?

De droom

Het plan

Vanaf het begin van de kerkgeschiedenis vond het hart van de kerk plaats in kleine groepen en in huizen. Wij geloven dat dit meer dan ooit de kern is waar we naar terug kunnen. Juist door corona heen zien we dat grotere kerken hun beperkingen hebben. Te vaak zien we daar gebeuren dat mensen consumenten worden. 

Wij dagen kerken uit om met deze kleine missionaire groepen aan de gang te gaan. Dit is nadrukkelijk iets anders dan huisgroepen zoals veel kerken die kennen. Het gaat verder in het bereiken van mensen die Jezus niet kennen. En het gaat dieper in termen van toewijding, kwetsbaarheid, openheid en verantwoording afleggen dan we meestal gewend zijn.  In kerkplantingen in Nederland en Europa is hier op tal van plekken ervaring mee opgedaan. Deze kleine groepen kunnen een enorm verschil maken.

De aanpak

Dit kan als volgt worden aangepakt:

  1. In een kerk wordt deze visie zo neergelegd dat die mensen die een jaar lang elke week een avond van hun tijd willen geven worden uitgedaagd in hun huizen zo’n groep van christenen en zoekers te beginnen.

  2. De start is een Alpha cursus die in een huiskamer gegeven wordt met minstens zoveel zoekers als christenen. 

  3. Als deze Alpha cursus voorbij is gaat hij verder in de vorm van een Discovery Bible Study. Dat is een beproefde manier om de Bijbel te lezen vanuit Disciple Making Movements.

  4. We verwachten dat als we ons samen richten op God, dat deze groepen binnen één of twee jaar zo groeien dat het gevolg vermenigvuldiging is, zodat ze gesplitst kunnen worden.

  5. In de nieuwe groep wordt opnieuw een begin gemaakt met een Alpha cursus, maar deze keer wordt die geleid door de mensen die nieuw tot geloof gekomen zijn, met back-up van christenen.

  6. Tijdens dit proces wordt on-the-job gecoacht, alleen voor die mensen die het daadwerkelijk aan het doen zijn. Dit gebeurt zoveel mogelijk op locatie. Deze coaching wordt via www.missiegroepen.nl door ervaren mensen aangeboden, die hier zelf ervaring mee hebben opgedaan op vaderlandse bodem.

Natuurlijk staat deze vorm niet in beton gegoten en kan er op allerlei mogelijke manieren mee gevarieerd worden, maar dit is wel de essentie

De coaching

De coaching wordt verzorgd door ervaren mensen die zelf in de praktijk hebben meegemaakt wat het is om een missie groep te leiden. 

 

Als jij hiermee aan de slag wilt gaan, is het belangrijk dat je back-up hebt. Sta je daarvoor open, neem dan contact op met ons via de aanmeld knop hieronder. 

plan
aanpak
coaching
bottom of page